Disturbed

DisturbedEen Amerikaanse heavy metal band uit Chicago.Delen


BiografieIn 2000 maakte Disturbed zijn debuutalbum bij Giant Records, getiteld The Sickness. Het werd gelijk een grote hit! De fanbase nam toe en hun eerste optreden was op Ozzfest in 2001.

Trauma

Het lied 'Inside The Fire' van het album Indestructible gaat over een jeugdtrauma van zanger David Draiman dat hij nooit goed heeft kunnen verwerken. Zijn vriendin pleegde namelijk zelfmoord toen hij vijftien was omdat David haar gedumpt had.

Sound Of Silence

In 2016 stond Disturbed weer in de belangstelling, ditmaal vanwege hun cover van Sound Of Silence' van Simon & Garfunkel. 

 


Positie in de top 2000 in 2019


  • 18
     -  The Sound Of SilenceLaat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie3 Reacties

Geschreven door:   Eric 14 augustus 2017 - 04:08 uur

WAT een F.ck.ng goed nummer, veel en veel beter dan het origineel! Vindt Simin a n.b d Garfunkel echt goed, maar van deze cover krijg ik kippevel!


Geschreven door:   Wytske Groen 20 december 2016 - 13:00 uur

Mijn nummer 1 vanaf dag 1 dat ik het op radio 2 hoorde laat het me niet meer lost. Ben meestal niet zo van de covers maar Disturbed geeft er een hele andere dementie aan.


Geschreven door:   Edwin Meijerink 19 december 2016 - 20:55 uur

Geweldige plaat. Draai hem vaak maar helaas niet op gestemd. Volgend jaar dan maar. Wel leuk dat ie er toch in staat en ook nog relatief hoog. Smaak van Nederland gaat vooruit!!!!