Scallymatic Orchestra

Scallymatic OrchestraNederlandse nujazz-formatie The Scallymatic Orchestra.Delen


BiografieDe Vloer

De geschiedenis van The Scallymatic Orchestra, of ‘The Scallies’ hangt nauw samen met die van poppodium ‘De Vloer’ in Utrecht, de opvolger van het vroegere ‘De Vrije Vloer’. Voor veel Utrechtse bands, waaronder de Urban Dance Squad, was deze zaal de springplank naar landelijke bekendheid.In 2000 krijgt Matthijs Duringhof, gitarist en bandleider de kans om de openingsavond van het nieuwe podium op te fleuren. Voor deze gelegenheid stelt hij een orkest samen en The Scallymatic Orchestra is geboren. In 2003 verdwijnt het poppodium, maar Duringhof besluit samen met Erik van Beek (toen nog de ‘MFP Collective’ DJ’s) een eigen platenlabel te starten.

12 Inch

Hun eerste uitgave is een 12-inch van het toen negenkoppige Scallymatic Orchestra, genaamd ‘Autumn Forest Song’. Deze is binnen een paar weken uitverkocht. Alle muzikanten timmeren sindsdien flink aan de weg en staan regelmatig op het podium met onder andere Wouter Hamel, Room Eleven, The Young Sinatra’s en Moody Allen.

Na zes jaar

En zes jaar na die eerste single is daar dan eindelijk het lang verwachte debuutalbum ‘Annie Get Your Gun.’ The Scallymatic Orchestra bestaat verder uit; Joep Beving (toetsen), Salle de Jonge (drums), Juri Kuefner (percussie), Hugo den Oudsten (bas), Gerben Klein Willink (trompet/flugelhorn) en Carlo Banning (saxen/fluit).

Jimi Hendrix

In 2010 is de EP Scallymatic Orchestra plays Jimi Hendrix verschenen. Naar aanleiding van de 40ste sterfdag van Jimi Hendrix ontstond het idee zijn muziek te gaan spelen. De arrangementen zijn wel flink gescallymatiseerd; de band houdt de eigen ‘Scally-Sound’ en identiteit sterk overeind.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties