Barts Classic Track NL #18: Suzan & Freek - ‘Als Het Avond Is’

Barts Classic Track NL #18

Aan de hand van de losse sporen en unieke (Engelstalige!) opnames bespreekt Bart samen met Suzan & Freek hun gigantische hit ‘Als Het Avond Is’.

Een redelijk recente plaat als Classic Track, maar wel één van de grootste Nederlandse hits van de afgelopen jaren, waar nu zelfs ook een Chinese versie van is. Alle fases van de totstandkoming komen aan bod, zoals een vroege Engelstalige versie en de wissel naar het Nederlands.

Niet één maar vier gitaren

Suzan & Freek zijn voor “vernuftige eenvoud” gegaan: makkelijk in het gehoor liggend, maar stiekem hebben ze toch elementen toegevoegd waardoor het nummer ruim drie minuten lang interessant blijft. Je ziet het in Classic Track #18: 


"Het klinkt lief, maar voor hetzelfde geld gaat het over het doodknuppelen van zeehondjes, je weet het niet. "


- Freek Rikkerink over de Chinese versie van ‘Als Het Avond Is’Bekijk hier Barts Classic Track NL #18: Suzan & Freek - 'Als Het Avond Is'

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Uitgebreide podcast

Het klinkt alsof er maar één gitaar in ‘Als Het Avond Is’ zit, maar in werkelijkheid zijn het er vier verschillende. Ook luisteren Bart en Suzan & Freek naar de losse zangsporen van Suzan, die echt heel erg hoog zijn. Wil je het volledige gesprek van Bart met Suzan & Freek terug luisteren? Check dan de podcast, die vanaf maandagmiddag onder de naam ‘Barts Classic Track’ te vinden is op iTunes, Spotify en in de NPO Radio 2-app! 

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer Classic Tracks video's van Bart vind je op zijn Facebook-pagina en in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

Oproep

Volg ons

Volg Aan De Slag! op Facebook

volg ons hier

Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties