Barts Classic Track NL #17: De Dijk - 'Als Ze Er Niet Is'

Barts Classic Track NL #17

Niemand minder dan de mannen van De Dijk geven in deze Barts Classic Track een inkijkje in de totstandkoming van hun grootste hit.

Samen met Huub en Hans van der Lubbe en Antonie Broek zit Bart Arens in de Wisseloord Studio om een grote klassieker laagje voor laagje te ontleden. Ditmaal de nr. 228 in de Top 2000: ’Als Ze Er Niet Is’.

De dagboeken van Huub

Dankzij zijn dagboeken kan Huub zich nog het precieze moment voor de geest halen dat hij op de tekst van 'Als Ze Er Niet Is' kwam. Lyrics die in eerste instantie niet gelijk door de rest van de band begrepen werden, maar uiteindelijk van Huubs vrouw en van vele andere vrouwen veel lof kregen.

Ook komen er mooie anekdotes voorbij over hun tijd in de studio (waar ondertussen ook Def Leppard aan het opnemen was) en het moment dat duidelijk werd dat een andere Nederlandstalige band op dat moment beter scoorde in de hitlijsten… 


"Toen duidelijk werd dat we de meeste concurrentie hadden van een andere Nederlandstalige productie, stak dat wel een beetje. Dat was namelijk De Dikke Lul Band."


- Huub van der LubbeBekijk hier Barts Classic Track NL #17: De Dijk 'Als Ze Er Niet Is'

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Uitgebreide podcast

Bovenstaande video is slechts een deel van de opnames met de mannen van de Dijk. Wil je de hele Classic Track over het ontstaan van ‘Als Ze Er Niet Is’ terugluisteren? Check dan de uitgebreide podcast, die onder de naam ‘Barts Classic Track’ te vinden is op iTunes, Spotify en in de NPO Radio 2-app! 

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer Classic Tracks video's van Bart vind je op zijn Facebook-pagina en in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

Oproep

Volg ons

Volg Aan De Slag! op Facebook

volg ons hier

Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties