NPO Radio 2 Top 2000

Bruce Springsteen, Sting en Tracy Chapman slaan handen ineen bij Human Rights Now!

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Bruce Springsteen, Sting en Tracy Chapman slaan handen ineen bij Human Rights Now!

Op 2 september 1988 vindt het eerste optreden van de Human Rights Now!-concertreeks plaats. Tijdens die tour komen sterren als Bruce Springsteen, Sting en Tracy Chapman in actie voor Amnesty International.

Met de zes weken durende Human Rights Now!-wereldtour van Amnesty International vragen wereldsterren bewustzijn voor mensenrechten over de hele wereld. In totaal vonden er 20 concerten plaats.

De concerten waren een groot succes, met optredens van onder anderen U2, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Sting, the Police en Tracy Chapman. Er werd opgetreden in landen verspreid over vijf continenten, waaronder ook plekken waar de grote artiesten gewoonlijk niet zouden komen. Zoals in Costa Rica, India, Zimbabwe en Argentinië.

Chimes of Freedom

Het bijzondere van deze reeks concerten was niet alleen de samenstelling van artiesten maar ook dat ze samen optraden. Zo droegen ze ook dezelfde kleding uit solidariteit. Een voorbeeld hiervan is dat Springsteen, Sting en Gabriel identieke zwarte vesten zonder shirt droegen.

Een nummer dat vaak samen door de artiesten gezongen werd was, Bob Dylans Chimes of Freedom. Deze werd geleid door Springsteen waarbij Tracy Chapman, Sting, Peter Gabriel en Youssou N'Dour om de beurt de verzen van het nummer zongen.

Zie het live optreden in de video hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie