Podcast
BNNVARA

Vandaag in de nieuwe Vinyl Vrijdag: Bastille, Post Malone en Normaal

foto: Emma Potfoto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de nieuwe Vinyl Vrijdag: Bastille, Post Malone en Normaal

Elke week nemen NPO Radio 2 DJ-Wouter van der Goes en Esther Vollebregt van Record Store Day je mee in de wereld van vinyl. In deze aflevering worden onder andere Bastille, Post Malone en Normaal besproken.

#23 - Post Malone, Normaal en Bastille (S02) - Vinyl Vrijdag

Besproken releases

  • Teus Nobel - After Hours We blikken eerst even vooruit op wat nog uit moet komen, want de Nederlandse Jazz trompettist Teus Nobel komt op 15 september met een LP: After Hours. Het betreft een 1 LP. Teus is dus trompettist en Bugelspeler (flugelhorn, soort trompet), hij speelt in diverse samenstellingen, is docent aan de Fontys Hogeschool en won in 2020 een Edison voor zijn album Saudade.
  • Bastille - Bad Blood 10th anniversary Half juli kwam er een deluxe heruitgave uit van het hitalbum Bad Blood van Bastille, dit ter ere van het 10-jarig bestaan van het album. Deze is tot stand gekomen in samenwerking met frontman Dan Smith. Het bevat het originele album met daarop de wereldhits ‘Pompeii’ en ‘Things That We Lost In The Fire’. De LP is geperst op crystal clear (doorzichtig) vinyl en verpakt in een gatefold hoes met uniek 10th anniversary artwork. Ook bevat deze uitgave een bonus, namelijk een 7-inch single met twee niet eerder uitgebrachte demo's: 'Racing Heart' (Laura Palmer Demo) en 'Poet' (Dan's Bedroom Demo). Daarnaast bevat deze jubileumeditie een 16 pagina tellende booklet met notities van alle bandleden en niet eerder gepubliceerde foto's en een insert.
  • Post Malone - Austin Eind juli verscheen bij Mercury dit album van Post Malone op groen vinyl. Het is het vijfde studioalbum van deze Amerikaanse zanger, songwriter en producer. De titel refereert naar de voornaam van de zanger. Het is de opvolger van het met Platina bekroonde album Twelve Carat Toothache uit 2022. In mei stond Post Malone voor het laatst op het Nederlandse podium. Dit vijfde album is een vreemde eend tussen zijn albums. Want hij laat hierop het rappen definitief achter zich. Er staan 17 nummers op.
  • Normaal - Deurdonderen en Hendrik Haverkamp Dit album bundelt de remastering van de originele mastertapes. De band bekendgemaakt dat ze aan het einde van dit jaar nog een album willen uitbrengen, dat zou wellicht het laatste album van de band worden. ,,In 2024 bestaat Normaal vijftig jaar en word ik 79. Al blijft spelen met de jongens het mooiste dat er is”, zegt Bennie Jolink. Het streven is in oktober.

In de platenkast van Morad El Ouakili

Elke week nemen Wouter en Esther een kijkje in de platenkast van een bekende vinylliefhebber. Deze week zijn Wouter en Esther op bezoek bij NPO Radio 2 collega Morad El Ouakili. "Deze twee Franse helden hebben meerdere albums uitgebracht, waarbij ik vind dat ELKE track raak is. Het ligt wel helemaal aan de mood van zijn dag, maar vandaag kiest Morad als favoriete album voor Random Access Memories, uiteraard van Daft Punk.


Wil je alle besproken platen luisteren en nog meer te weten komen de keuze van Morad? Luister dan de podcast Vinyl Vrijdag op jouw favoriete streamingsdienst.

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gerelateerde podcast

Vinyl Vrijdag

Vinyl Vrijdag

Ster advertentie
Ster advertentie