Podcast
BNNVARA

De nieuwe single van The Rolling Stones in Vinyl Vrijdag

foto: Bullet-Rayfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe single van The Rolling Stones in Vinyl Vrijdag

Er komt een hoop nieuwe muziek uit op vinyl, dus Esther en Wouter hebben hun tassen weer goed gevuld. Zo nemen ze onder andere Bertolf mee, maar ook The Rolling Stones, Slowdive en Olivia Rodrigo. Ook nemen ze een kijkje in de Platenkast van niemand minder dan zangeres Shirma Rouse.

#25 - Rolling Stones, Olivia Rodrigo en Slowdive (S02) - Vinyl Vrijdag

Nieuwe releases:

  • Rolling Stones - Angry (10 inch) Voor het eerst sinds het overlijden van drummer Charlie Watts, stonden de Stones weer op de Europese podia afgelopen zomer. En nu is daar een nieuwe single ‘Angry’. Ze presenteerde dit nummer vorige week tijdens een livestream met Jimmy Fallon. Charlie Watts is nog te horen op twee nummers op het 24e studioalbum Hackney Diamonds, namelijk 'Live By The Sword' en 'Mess It Up'. Op de andere tracks zal Steve Jordan de drums overnemen. Het album zal 12 nummers tellen en verschijnt op 20 oktober. Op een persconferentie zei Mick Jagger dat het album naast rocknummers, ook enkele ballads op zullen staan. Ook zijn er gastartiesten te horen, waaronder Lady Gaga, Stevie Wonders en Paul McCartney. Het is het eerste studioalbum sinds A Bigger Bang uit 2005.
  • Olivia Rodrigo - Guts Olivia Rodrigo, bekend van hits als 'Drivers License' en 'Good 4 U', heeft vorige week haar nieuwe album GUTS gereleased. Het wordt uitgebracht in heel veel verschillende versies, op wel iets van 5 verschillende kleuren vinyl, maar ook versies met een stickervel + shirt of hoodie erbij. Daarnaast ook nog op cassette en verschillende cd-varianten. Haar debuutalbum SOUR is bekroond is met vier keer platina en meest gestreamde album ooit. Het album van de pas 20-jarige zangeres wordt lovend ontvangen. Zo schrijft ‘Rolling Stone’ dat het nieuwe album direct een klassieker is en geven het album 5 sterren. Dat doet ook NME en Evening Standard. Het laatste schrijft "Ze heeft het onmogelijke gedaan." Toch kreeg ze van tevoren veel kritiek te verduren, namelijk over de lengte van het album. Dit album met 12 nummers duurt slechts 39 minuten. Volgens kritische fans mag je het dan geen album noemen.
  • Slowdive - Everything is alive Dit album van Slowdive is opgedragen aan overleden ouders, maar een rouwplaat is het niet geworden. Het staat namelijk juist in het teken van optimisme en hoop. Waar het sentiment rond Slowdive begin jaren ‘90 zo negatief was dat de band, kort na de release van de derde plaat, werd gedropt door de platenmaatschappij, en vervolgens besloot er dan maar helemaal mee op te houden, begonnen Neil Halstead, Goswell en co, twintig jaar later met een eerste reünietour aan een ware zegetocht. Niet alleen was de publieke opinie intussen veranderd, ook live en met een geweldig nieuw album uit 2017, maakten de shoegazepioniers veel indruk. Op dit album van zwart vinyl staan acht tracks, in totaal van dik 40 minuten.
  • Bertolf - Bluefinger Bertolf is 43 jaar en is inmiddels een gevestigde naam van het Nederlandse poplandschap. Hij won al vroeg in zijn carrière een Edison met zijn tweede album Snakes & Ladders. Hij maakte deel uit van de huisband van DWDD. Ook zijn laatste solo plaat Happy In Hindsight was een groot succes. Hij besloot zijn passie voor Bluegrass muziek na te streven in Nashville en kreeg daar de kans om te werken met enkele Bluegrass legendes als: Jerry Douglas (dobro), Stuart Duncan (viool) en Mark Schatz (bas). Deze blauwe 2LP is in 3 dagen opgenomen en bevat de beste liedjes van Bertolf in een heuse Bluegrass jas.

In de platenkast van Shirma Rouse

Een favoriet album noemen vindt Shirma erg lastig, maar op dít moment is het Aretha Franklin In Paris Recorded Live At The Olympia Theatre. Haar favoriete nummer op deze plaat is een cover van The Rolling Stones: Satisfaction. Zelf zingt Shirma deze ook vaak, als afsluiter van haar set.

Wil je alle besproken platen luisteren en nog meer te weten komen de keuze van Shirma? Luister dan de podcast Vinyl Vrijdag op jouw favoriete streamingdienst.

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gerelateerde podcast

Vinyl Vrijdag

Vinyl Vrijdag

Ster advertentie
Ster advertentie