Podcast

Blokhuis de Podcast is terug: De muzikale reis van Jimmy Page

foto: Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast is terug: De muzikale reis van Jimmy Page

Jimmy Page, één van de meest invloedrijke gitaristen van onze tijd, vierde afgelopen 9 januari zijn tachtigste verjaardag. In Blokhuis de Podcast besteedt Leo Blokhuis daarom aandacht aan deze wereldberoemde muzikant.

Je zou het bijna vergeten, maar Page had voor Led Zeppelin ook een muzikaal leven. Voor de oprichting van deze band heeft Page namelijk al flink wat gitaarervaring in zijn vingers zitten. Als jongetje stuit hij op het instrument, dat hij al vlug leert spelen. Ook heeft hij als dertienjarig jongetje al snel zijn eerste tv-optreden te pakken.

Een paar jaar later is hij binnen de muziekwereld een veelgevraagde gitarist. Hij speelde mee bij The Who, de Nashville Teens, maar ook The Rolling Stones konden niet om 'm heen.

The (New) Yardbirds

Na één single als solo-artiest, sluit Page uiteindelijk aan bij The Yardbirds. Na een tijd besluiten Keith Relf en Jim McCarthy de band te verlaten. Gitarist Page en bassist Chris Dreja blijven over. Dreja ziet het niet meer zitten en besluit ook weg te gaan. Page blijft over, maar is zeker nog niet klaar met de muziekwereld.

In het laatste deel van de podcastaflevering neemt Blokhuis je mee in het ontstaan van The New Yardbirds en hoor je hoe Jimmy Page uiteindelijk zou uitgroeien tot de wereldster die we allemaal kennen. "Page heeft het wiel van gitaarspelen misschien niet uitgevonden, maar zeker wel geperfectioneerd", aldus Leo Blokhuis. Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van Blokhuis: de Podcast. Nu op je podcastfeed!

#1 - Jimmy Page, de weg naar de roem (S05) - Blokhuis de Podcast

Luister Blokhuis: De Podcast via je favoriete podcastplayer. Heb je een vraag of opmerking over deze podcast? Mail ons via podcast@bnnvara.nl!

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie