Programma
KRO-NCRV

Gijs Staverman in gesprek met Lenny Kravitz: 'Het samen zingen tijdens Let Love Rule is ontstaan in Paradiso'

  1. Nieuwschevron right
  2. Gijs Staverman in gesprek met Lenny Kravitz: 'Het samen zingen tijdens Let Love Rule is ontstaan in Paradiso'

Op 24 mei wordt het twaalfde studioalbum van Lenny Kravitz uitgebracht met de titel Blue Electric Light. In Gijs 2.4 sprak Gijs Staverman met de Amerikaanse muzikant over deze nieuwe plaat.

Het is het eerste album sinds Raise Vibration uit 2018. Waarom heeft het zes jaar geduurd om een nieuw album uit te brengen? "Ik heb Raise Vibration uitgebracht en ben daarna twee jaar gaan touren. Ik zou drie jaar touren, maar door de pandemie werd het twee jaar en daarna ben ik gebleven op de Bahama's", aldus Kravitz. Wat heeft hij allemaal gedaan tijdens de coronacrisis? "Ik heb muziek en kunst gemaakt. Ik heb bomen geplant en ben in de tuin gaan werken."

'Muziek is nog steeds heel krachtig voor mij'

Lenny Kravitz kan niet wachten om te starten aan zijn tour. Hij heeft al twee nummers van zijn nieuwe album Blue Electric Light uitgebracht, maar wat kunnen fans verwachten van de rest van het album? "Het is een beetje van alles. Het is heel positief en veel uptempo nummers met veel gitaarspel. Funk, soul, pop allemaal bij elkaar. Het voelt goed. Muziek is nog steeds heel krachtig voor mij." Welk nummer zal ons het meeste verrassen? "Ik weet het niet. Ik weet niet wat mensen verwachten, maar je moet het maar laten weten als ik in Nederland ben", vertelt Lenny Kravitz.

Herinneringen aan Paradiso

Op 1 juli speelt Lenny Kravitz live in Ziggo Dome. Wanneer was hij voor de laatste keer in Nederland? "De laatste tour, maar het is een plek waar ik mij heel erg thuis voel. Ik heb veel vrienden in Nederland en ik heb altijd een fijne tijd in het land." Hij moet ook specifiek terugdenken aan Paradiso. "Ik weet nog wel dat ik daar speelde en het zo leuk vond. Het hele gedeelte van samen zingen tijdens Let Love Rule is ontstaan in Paradiso."

Check het volledige gesprek hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie