Programma
AVROTROS

Racoon over nieuwe muziek, hobby's en concerten

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon over nieuwe muziek, hobby's en concerten

Bart en Dennis van Racoon kwamen vandaag langs bij Bart in Aan De Slag! om te praten over hun nieuwe single, vrijetijdsbesteding en het nieuwe album dat eraan komt.

De mannen van Racoon brengen niet al te lang geleden nieuwe single It's You Or Me uit, en zanger Bart kan niet wachten om hem te horen over de boxen van de radiostudio. "Nou, geen interview, ook prima", grapt Bart Arens.

Nieuwe muziek

Nadat Bart en Dennis van Racoon hebben mogen genieten van de single over de boxen, is Bart Arens benieuwd waar ze nu koers naar zetten, en of ze uitkijken naar een specifiek nummer dat uitkomt. "Ik zit nu eigenlijk in het vaarwater van It’s You Or Me, vind ik een echt een ontzettend lekker lied geworden. Maar hou je oren open voor Daffodils en It Is What It Is. Dat zijn ook twee fantastische klappers”, zegt Bart. Dennis beaamt dit, maar geeft aan dat er nog wel een paar zijn waar hij naar uitkijkt.

Vrijetijdsbesteding

Maar waar worden de mannen nu het gelukkigst van, buiten het muziek maken om? Dennis grijpt toch terug naar de muziek, maar dan het luisteren ervan. “En ik probeer zo vaak mogelijk als ik kan naar concerten te gaan.” Vorige week stond hij nog bij The Gaslight Anthem. Bart Arens vertelt dat zanger Bart graag kookt, maar dat is niet het enige wat hij doet in zijn vrije tijd. “Ik vind het ook leuk om naar bandjes te gaan. Ik ben met mijn dochter naar Laufey geweest.”

Binnenkort kunnen we een nieuw album verwachten van de Zeeuwse band, maar ze willen niet alles in een keer weggeven. “We proberen het zoveel mogelijk uit te melken, zodra dat ding uit is ben je het kwijt. Je wil het liever liedje voor liedje doen”, zegt Dennis. Ook een tour ligt in het vooruitzicht, die zelfs al volledig uitverkocht is. “Dat is toch prachtig om te zeggen?”, sluit Bart af.

Check het volledige gesprek hieronder!

Aan De Slag!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie