Programma
AVROTROS

Bart belt met Joost Klein over Songfestivalnummer: 'Happy hardcoreplaat met gevoel'

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Bart belt met Joost Klein over Songfestivalnummer: 'Happy hardcoreplaat met gevoel'

Bart belt vandaag in Aan De Slag! met Joost Klein over Songfestivalnummer Europapa. Ze bespreken de ode aan happy hardcore, Europa en zijn ouders.

Sinds gister weet heel Nederland met welk nummer Joost Klein ons gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Zweden. Happy hardcoreplaat Europapa is 'typisch Nederlands' volgens Joost. Volgens hem is het tijd voor het genre, omdat het een echte Nederlandse uitvinding is: "Ik vind dat dit al jaren had moeten gebeuren. Nu is de eer aan mij, en dat vind ik eigenlijk heel vet."

Happy hardcore met gevoel

Bart draait in de jaren 90 talloze happy hardcoreplaten, maar hij vindt Europapa de eerste in z'n genre waar daadwerkelijk gevoel achter zit. "Je laat me blozen. Dat was wel mijn bedoeling ja", zegt Joost over de plaat. De inspiratie komt door zijn oudere broer en zus. "Die gaven me de Crazy Frog-cd en de K-Liber-cd, maar ook happy hardcore-cd's."

Ode

Het nummer is niet alleen een ode aan happy hardcore en Europa, maar ook aan de ouders van Joost. "De manier waarop mijn vader dacht en mij heeft opgevoed, die boodschap zit hier in. De wereld is eigenlijk grenzeloos, als je daarin durft te geloven", vertelt hij over de plaat.

Bart is benieuwd naar welke versie van het nummer Joost gaat spelen tijdens het Eurovisie Songfestival, maar daar kan hij nog niet te veel over weggeven: "Anders gaan jullie me niet meer bellen, dus ik hou het nog even spannend." En hoeveel punten er naar de inzending moeten? "Ik roep steeds 12, maar daarom denken mensen nu dat ik in totaal maar 12 punten wil. Ik wil wel iets meer dan 12 in totaal, als het kan."

Check hieronder het volledige gesprek!

Aan De Slag!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie