Programma
BNNVARA

Howdy! Beyoncé is terug... met countrymuziek!

foto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Howdy! Beyoncé is terug... met countrymuziek!

Er waait een frisse wind door de muziekwereld. Beyoncé maakt namelijk de overstap van pop en R&B naar countrymuziek. De meningen zijn verdeeld, maar Peter Kwint en Peter Bootsman van de countrypodcast Bright Light kunnen hun geluk niet op. Ze vertellen erover in Spijkers met Koppen.

Aanstaande vrijdag is het zo ver, dan zal het eerste country-album van Beyoncé verschijnen. In een commercial tijdens de Super Bowl 2024 was al het nummer 'Texas Hold ‘Em' te horen. De song is een voorproefje van het album en staat nu al wekenlang in de hitlijsten. Geheel verrast zijn Peter en Peter niet over de plotselinge genreswitch: ‘Het is natuurlijk een trend die zich al een tijdje voordoet, er zijn veel popartiesten die die kant op gaan.’ ‘Maar,’ zegt Peter Bootsman, ‘een heel album is wel heel bijzonder.’

Tegenstanders

Anderen zijn het niet eens met haar beslissing. Een zwarte vrouw zou immers niet thuishoren in de countrymuziek. Het beeld dat zij hebben klopt echter niet, vindt Peter Kwint: ‘De hele ontstaansgeschiedenis van country is een mengelmoesje dat net zo divers is als Amerika zelf.’ Daarnaast is het helemaal niet zo uniek dat een zwarte vrouw zich op country richt: ‘Linda Martell deed dat eind jaren zestig al.’ ‘Daarna kwam de echte popdiva Tina Turner, die had geld tekort', aldus Peter Bootsman.

Peter Kwint en Peter Bootsman zien het als een positieve ontwikkeling dat meerdere artiesten de overstap naar de countrysound maken. Het kan zorgen voor een opleving van het genre en zo nog meer mensen bereiken en enthousiasmeren. De mannen verwachten op het album een cover van Jolene. Dolly Parton vermoedde dat namelijk en bracht het naar buiten. ‘Dolly heeft gezegd dat Beyoncé een versie van Jolene heeft opgenomen en dat ze denkt dat het op die nieuwe plaat komt’, zegt Peter Kwint.

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie