Programma
BNNVARA

Jan-Willem en Jeroen voor één luisteraar live vanaf Concert At SEA

foto: Annemieke van der Togtfoto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem en Jeroen voor één luisteraar live vanaf Concert At SEA

Voor één luisteraar een locatie-uitzending maken? Waarom niet, dachten Jan-Willem en Jeroen. Ze moesten alleen de leiding nog even overhalen.

Het begon met een appje van luisteraar Jan van Groningen. "Zenden jullie vrijdagochtend vanaf Concert At SEA uit? Ik ben daar namelijk de hele nacht/ochtend aan het schoonmaken", stuurde hij. En toen zagen Jan-Willem en Jeroen hun kans schoon. Ze willen namelijk al jaren heel graag óók bij Concert At SEA uitzenden, alleen was er tot nu toe volgens de leiding geen goede reden. Het festivalterrein is namelijk tussen 6.00 en 9.00 uur verlaten en er zijn geen optredens.

Iedere luisteraar is er één

Maar nu is er luisteraar Jan, die op z'n schoonmaakkarretje over het terrein rijdt. Een goede reden om een locatie-uitzending te maken, vinden Jan-Willem en Jeroen. "Ik zou voor één luisteraar al een live uitzending doen", vindt Jeroen. "Iedere luisteraar is er één. En de studio staat er toch", beaamt Jan-Willem.

Overnachten bij luisteraars

"Ik ga er eventjes naar kijken", was de reactie van de leiding. Maar vanochtend kregen Jan-Willem en Jeroen groen licht. Het zal een uitzonderlijke uitzending worden vanaf een serene Brouwersdam. Om de leiding écht over te halen, besloten Jan-Willem en Jeroen er ook een kostenneutrale uitzending te maken. Zo overnachten ze in de voortent van een luisteraar en maken verder geen kosten. "We laten regisseur Alfred van de Weetjes en de redactie in Hilversum. In principe zijn het alleen Jeroen en ik vrijdagochtend", legt Jan-Willem uit.

Bekijk hieronder hoe Jan-Willem en Jeroen de leiding overhaalden:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op morgen van 06:00 tot 09:00 uur live vanaf de Brouwersdam op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen van die ochtend.

Ster advertentie
Ster advertentie