Programma
KRO-NCRV

Anita Witzier wederom verslaggever in The Passion: 'Het is de ultieme beleving'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Anita Witzier wederom verslaggever in The Passion: 'Het is de ultieme beleving'

Net als in 2021 is Anita Witzier dit jaar te zien als verslaggever in The Passion. En nu voor het eerst mét publiek. "Het is natuurlijk bedoeld voor en met mensen, dus zo is het de ultieme beleving."

Als verslaggever hoort Anita Witzier hele bijzondere verhalen van mensen die de processie lopen. "Iedereen heeft een hele persoonlijke motivatie om mee te lopen. We volgen met deze verhalen de thematiek en het verloop van de kruisgang. Dus het gaat over vriendschap, over gezien worden, zoals Judas, die het gevoel had dat Jezus hem niet meer zag staan. En het gaat over lijden."

Ondanks dat deze editie wel publiek heeft, heeft Witzier zich niet anders voorbereid op haar rol. "We gaan op voorhand al op zoek naar de verhalen. Je moet je voorstellen: als je daar loopt en je spreekt mensen aan, dat ze enorm kunnen schrikken. We vinden het belangrijk dat een verhaal er goed uitkomt, voor de mensen zelf, maar ook voor de kijkers."

Saamhorigheid

Saamhorigheid is een belangrijk onderdeel van The Passion, vindt Witzier. "Door de verhalen van de mensen die het kruis dragen. Als je het met elkaar doet, is er zoveel meer mogelijk. Elk jaar heeft The Passion een thema, dit jaar is dat 'Leun op mij'. Ook dat gaat over samen."

Mensen die donderdag mee willen lopen met de processie van The Passion in Harlingen, kunnen zich aanmelden via de website van KRO-NCRV.

The Passion op NPO Radio 2

Op 6 april vanaf 18.00 uur praat Wouter van der Goes met de castleden van The Passion en komen bijzondere muzieknummers voorbij uit de afgelopen edities. Om 20:30 uur is de audiodescriptie van Wouter live te volgen op NPO Radio 2.

Anita Witzier wederom verslaggever in The Passion

Ster advertentie
Ster advertentie