Muzieknieuws

Eerste vijf albums van Metallica opnieuw uit op gekleurd vinyl

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste vijf albums van Metallica opnieuw uit op gekleurd vinyl

Ben jij een Metallica-fan die wat kleur aan zijn leven wil geven? Dat kan! De band brengt namelijk zijn eerste vijf toonaangevende albums opnieuw uit op vinyl in allerlei vrolijke kleurtjes.

Van aankomende november tot en met maart brengt Metallica zijn eerste vijf platen opnieuw uit. De eerste is debuutalbum Kill ‘Em All, dat op 3 november op vuurrood vinyl verschijnt. Op 1 december volgt Ride The Lightning op helblauw vinyl en Masters Of Puppets komt op 5 januari uit op een oranje-bruine schijf. Het vierde album …And Justice For All is op 2 februari aan de beurt, met twee felgroene vinylplakken. Tot slot wordt op 1 maart de dubbelelpee Metallica, oftewel The Black Album, op gemarmerd vinyl uitgegeven. Alle elpees kunnen besteld worden in de webshop van de metalband.

Verkoopsucces

Met zijn eerste vijf langspelers is Metallica in de jaren 80 een van de vaandeldragers van de thrashmetal, samen met Slayer, Anthrax en Megadeth. De platen verkopen vanaf 1984 ook erg goed in Nederland en begin jaren 90 scoort Metallica zelfs drie top 10-hits in ons land, met Enter Sandman, Nothing Else Matters en Sad But True. Daarna volgen er nog een aantal. Het meest recente album van Metallica, genaamd 72 Seasons, verscheen in april van dit jaar en bereikte de eerste plek in de Album Top 100.

Ster advertentie
Ster advertentie