Muzieknieuws

Nick Cave & The Bad Seeds komen deze zomer naar Nederland

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nick Cave & The Bad Seeds komen deze zomer naar Nederland

De Australische Nick Cave & The Bad Seeds kondigen The Wild God Tour door Europa en het Verenigd Koninkrijk aan. Goed nieuws voor de Nederlandse fans, want ze stoppen ook in Amsterdam.

Op donderdag 26 september kun je de band zien in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 22 maart om 10:00 uur.

'Gemaakt voor het podium'

Het album met de titel Wild God zal verschijnen op 30 augustus. Nick Cave vertelt over het aankomende album in een interview met Pitchfork: "Ik hoop dat het album op de luisteraars hetzelfde effect heeft als het op mij heeft. Het is een ingewikkelde plaat, maar het is ook diep en vreugdevol."

Cave is ervan overtuigd dat dit album zich moeiteloos zal laten vertalen naar het podium. "Ik denk nooit na over hoe een plaat live zal gaan, dat komt nooit bij me op. Het schrijfproces van de teksten is veel te moeilijk om zulke ideeën in overweging te nemen. Maar, als ik nu naar Wild God luister, denk ik dat we echt iets episch kunnen doen met deze nummers live. We zijn daar erg enthousiast over - de plaat voelt gewoon alsof hij gemaakt is voor het podium", vertelt de zanger aan Greenhouse Talent.

Bezoekers kunnen niet alleen genieten van de nummers van het nieuwe album, maar ook van de vertrouwde klassiekers uit hun uitgebreide repertoire.

Luister hieronder naar de titeltrack Wild God:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie