Muzieknieuws

Halloween begint vroeg bij Duran Duran met funkklapper Black Moonlight

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Halloween begint vroeg bij Duran Duran met funkklapper Black Moonlight

Op de funky nieuwe single Black Moonlight wordt Duran Duran herenigd met oude bekende Nile Rodgers en oud-lid Andy Taylor.

Rodgers, de mede-oprichter van discoband Chic, werkte in de jaren ’80 geregeld samen met Duran Duran. Hij produceerde onder andere het album Notorious dat uitkwam in 1986. Met John en Andy Taylor formeerde hij het nevenproject The Power Station, met Robert Palmer op zang. De stempel van Nile Rodgers op Black Moonlight is onmiskenbare. Luister maar naar de funky gitaarwerk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De maan als inspiratiebron

“Nile Rodgers is een natuurkracht.”, vertelt Duran Duran-toetsenist Nick Rhodes over de samenwerking met het brein achter Chic. “Wanneer we aan het spelen zijn met z’n allen ontstaat er gewoon magie. Nile zegt altijd tegen ons dat Chic op de eerste plaats komt en daarna Duran Duran. Persoonlijk ben ik altijd meer fan geweest van de maan dan van de zon. Simon Le Bon nam dat als uitgangspunt en creëerde dit.”

Lied schreef zich vanzelf

Black Moon is eén van de drie originele liedjes die de band heeft gemaakt voor het aankomende Halloween-album, dat voornamelijk uit covers bestaat. Deze komt op 27 oktober uit. “Black Moonlight is een klassieke Duran Duran-samenwerking met Nile Rodgers”, stelt Le Bom. “Nile heeft ons zo geïnspireerd dat het lied zich gewoon bijna zelf schreef.”

Ster advertentie
Ster advertentie