Muzieknieuws

Typhoon maakt nummer met Frank Boeijen

foto: TopNotch
  1. Nieuwschevron right
  2. Typhoon maakt nummer met Frank Boeijen

Om zijn twintigste jubileum als artiest te vieren, heeft Typhoon een EP uitgebracht met daarop een samenwerking met zanger Frank Boeijen. Het lied heet Laatste Dans.

Het nummer Laatste Dans is terug te vinden op de Twintig Deluxe EP, een verzameling van songs die Typhoon eerder dit jaar al uitbracht, waaronder tracks met collega-rappers als Ray Fuego en Freez. Eerder werkte Typhoon al samen met onder anderen Thomas Acda, Maan, Rico & Sticks, Liesbeth List en Bløf. Het is voor Frank Boeijen niet de eerste keer dat hij een nummer maakt met een rapper. Zo was hij eerder samen te horen met Glen Faria en Brainpower.

Lobi De Basi

Typhoon, die door het leven gaat als Glenn de Randamie, is in 2003 voor het eerst te horen op een track van hiphopgroep Opgezwolle, samen met zijn broer Kevin, alias Blaxtar. Zelf in hij lid van de rapgroep Fakkelbrigade. Typhoon is één van de weinige hiphopartiesten van zijn generatie die amper in de hitlijsten te vinden is, maar hij is wel een graag geziene gast op de Nederlandse podia. Zijn album Lobi Da Basi uit 2014 is een van de bestverkochte Nederlandstalige rapalbums ooit en werd onderscheiden met platina en een Zilveren Harp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie