Annemiekes A-Lunch
AVROTROS

Annemieke verrast Hannah Mae met nominatie voor Edison Pop

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Annemieke verrast Hannah Mae met nominatie voor Edison Pop

Tijdens de A-Lunch belt Annemieke Schollaardt met singer-songwriter Hannah Mae. De zangeres dacht dat het zou gaan over haar nieuwe single, maar eigenlijk sprak Annemieke haar vanwege een hele bijzondere bekendmaking…

Hannah Mae is namelijk genomineerd voor een Edison Pop, in de categorie Nieuwkomer. We leerden haar een tijdje terug kennen met Back To You. Ze timmert al langer aan de weg, maar zingt sinds kort pas in het Nederlands. In het, voor haar, nieuwe genre maakt Hannah Mae enorme stappen en scoort ze grote hits. Zo hoorde je eerder op NPO Radio 2 Wat Wil Je Van Mij, die ze samen zingt met Metejoor. Haar nieuwe single Waterdicht is intussen al meer dan 3,5 miljoen keer gestreamd.

Mede-genomineerden zijn Siggy & D1ns en Roxy Dekker. De Edison is een prestigieuze muziekprijs die wordt toegekend door een vakjury. De productie van Nederlandse bodem die volgens hen de beste kwaliteit en impact heeft behaald, wint de bekroning. Wie van de nieuwkomers uiteindelijk met de Edison naar huis gaat wordt bekendgemaakt op 4 maart, tijdens de AFAS Edisons in Leusden.

Quote

Ik had echt een kutdag en nu is het helemaal weer goed

Hannah Mae

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie