Programma

Albumtip: Marco Borsato

  1. Nieuwschevron right
  2. Albumtip: Marco Borsato

Na een aantal muzikale experimenten op zijn voorgaande album Duizend Spiegels, gaat Marco Borsato op Evenwicht terug naar zijn muzikale basis.

Jubileum

Evenwicht is het dertiende studioalbum van Marco Borsato en markeert tevens zijn 25e jubileumjaar als artiest. Alweer een kwart eeuw geleden brak Marco door in Henny Huismans Soundmixshow en sinds het verschijnen van zijn eerste Nederlandstalige single 'Dromen Zijn Bedrog' uit 1994 staat hij aan de absolute top.

Evenwichtiger

De titel van deze verse langspeler is toepasselijk gekozen, gezien de producties daadwerkelijk een stuk evenwichtiger zijn dan wat we hoorden op Duizend Spiegels uit 2013. Dat is vooral te danken aan producer Gordon Groothedde, die ook werkte aan albums van Nick & Simon en Guus Meeuwis.

Ewbank is ook bij dit album als liedjesschrijver betrokken. Hij hergebruikt een aantal bekende thema's van eerdere Borsato-platen, maar met nieuwe inzichten, andere invalshoeken en de luchtige omlijsting van Groothedde. Zo is 'Tweede Kans' een veel daadkrachtigere benadering van hetzelfde onderwerp dat in 'Ik Zou Het Zo Weer Overdoen' wordt behandeld.

"Borsato en Ewbank hebben nog genoeg te vertellen"

Toch hebben Borsato en Ewbank ook nog genoeg nieuws te vertellen. Zo gaat 'Hoeveel Ik Van Je Hou' over de terughoudendheid om genegenheid te tonen en 'Waarom Dans Je Niet Met Mij' gaat over het gevoel gevangen te zitten in de gevreesde friendzone. De single 'Mooi' is een inspirende boodschap om tegenslag met geheven hoofd te ondergaan.

Aansluiting

Meer dan op Duizend Spiegels vindt Borsato op natuurlijke wijze aansluiting bij het huidige popklimaat. Vooral het uptempo liedje 'Hou Me Vast', het fraai georkestreerde 'In Het Zicht Van De Haven' en het opgewekte 'Neem Me Mee' met Sanne Hans (met een intro dat doet denken aan 'Cannonball' van The Breeders) zijn daar goede voorbeelden van.

Marco Borsato - Evenwicht.jpg

'Kleine Oneindigheid' en 'Breng Me Naar Het Water' zijn juist weer traditionele Borsato-ballads die fans onmiddellijk in hun hart zullen sluiten. Evenwicht is volledig in balans: divers, eigentijds en met teksten die herkenbare situaties schetsen voor fans van alle leeftijden. Deze mag niet in het cd-rek van Borsato-liefhebbers ontbreken.

Ster advertentie
Ster advertentie