Blokhuis
BNNVARA

Zondagavond: Blokhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondagavond: Blokhuis

Muziekkenner Leo Blokhuis gaat een nieuw muziekprogramma maken op NPO Radio 2. Op zondag 3 januari is hij voor de eerste keer te horen tussen 22:00 - 00:00 uur.

Verrassende radio

De programmamaker, die we onder meer kennen van de Top 2000 a gogo, gaat een programma maken op zondagavond. "Ik wil verrassende radio maken. Muzikaal niet dichtgetimmerd, maar muziek draaien die je niet elke dag, elk uur hoort", zo laat Blokhuis weten.

Zoektocht stopt nooit

De nadruk zal volgens hem komen te liggen op nieuwe muziek. "Ik beperk me niet tot de singles, er zullen zeker ook albumtracks gedraaid worden. De zoektocht naar nieuwe, aansprekende muziek stopt nooit."

Niet gestopt in 1980

"Door mijn werk voor de Top 2000 a gogo leeft bij veel mensen de gedachte dat ik rond 1980 ben gestopt te luisteren naar nieuwe muziek. Al tien jaar lang maak ik voor het aan 3FM geliëerde internetradiostation KX Radio een zondagochtendprogramma waarin ik bijna alleen nieuwe muziek draai. Uiteraard wil ik dat ook graag doen op NPO Radio 2."

Eigenwijs

De terugkeer van de VPRO op NPO Radio 2 is ook bijzonder en de wensen van die omroep matchen met de wensen van Blokhuis. "Ik ben niet zo van de omroepen, maar ik vind het eervol dat ik voor die club mag werken. Bij de VPRO past een zekere eigenwijsheid. Ik vind dat we op zondagavond wat eigenwijzer mogen zijn dan overdag."

Blokhuis
vanaf zondag 3 januari, 22:00 - 00:00 uur op NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie