Programma

9 hits van Rick Astley

  1. Nieuwschevron right
  2. 9 hits van Rick Astley

Precies 28 jaar geleden brengt Rick Astley zijn grootste hit uit. Hij is geen onehitwonder, wij zetten al zijn hitlijst noteringen op een rij!

'Never Gonna Give You Up'

Het nummer staat maar liefst vijf weken op de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten, we zijn daarmee één van de 25 landen waar het een nummer 1-hit is. Dat terwijl tegelijkertijd ook het album Bad van Michael Jackson net uit is. Het is de eerste single van het debuutalbum van Rick Astley: Whenever You Need Somebody.

'Whenever You Need Somebody'

'Whenever You Need Somebody' is geschreven door producerstrio Stock, Aitken, Waterman, dat meerdere nummers schrijft voor het debuutalbum van Astley. Al in 1985 wordt het gezongen door zangeres O'Chi Brown, maar is bij lange na niet zo succesvol als Astley's versie een paar jaar later. Het staat vier weken op de tweede plaats in de voorloper van de Mega Top 50 in november en december van 1987.

'When I Fall In Love'

In 1952 wordt het nummer 'When I Fall In Love' voor het eerst uitgebracht door zangeres Jeri Southern. De jaren daarna wordt het meerdere malen gecoverd, zo ook door Rick Astley in 1987. Het staat drie weken lang op een derde plaats. Omdat het een dubbele A-kant is met 'My Arms Keep Missing You' is ook dat liedje een succes in verschillende Europese landen.

'She Wants To Dance'

Het is de eerste single van Rick Astley die hij zelf heeft geschreven. De hoogste notering in de hitparade is een achtste plaats, alleen in Ecuador en Canada behaalt het de nummer 1-positie in de hitlijsten.

'Take Me To Your Heart'

De tweede single van zijn tweede album Hold Me In Your Arms. In tegenstelling tot veel van zijn voorgaande singles, wordt deze niet uitgebracht in de Verenigde Staten. Hoogste notering van dit nummer is in Spanje, een tweede plaats in de nationale hitlijst.

'Cry For Help'

Met de single 'Cry For Help' is Astley de eerste en enige mannelijke soloartiest waarvan de eerste acht singles de Engelse Top 10 halen. Het is overigens ook de laatste top tien notering voor de zanger in zowel Groot-Brittannië als de Verenigde Staten.

'Together Forever'

Het nummer 'Together Forever' staat op het eerste album van Rick Astley. Het eindigt op een tweede plaats in Groot-Brittannië, omdat de debuutsingle van Kylie Minogue 'I Should Be So Lucky' dan ongeslagen bovenaan staat. Beide nummers zijn geproduceerd door Stock, Aitken, Waterman.

'When You Gonna'

Het enige duet in deze lijst is 'When You Gonna', samen met zangeres Lisa Carter. Het nummer wordt in 1987 uitgebracht als eerste nummer van Rick Astley ooit (als Lisa & Rick). Het is een flop die alleen wordt opgepakt in Nederland, het behaalt een zeventiende plaats.

'Hold Me I Your Arms'

Het is maart 1989 wanneer 'Hold Me I Your Arms' zijn hoogste positie bereikt (35) in de Nederlandse hitlijsten. In Groot-Brittannië doet 'ie het beter met een tiende plaats.

Rickroll

Twee eervolle vermeldingen zijn er voor twee singles waarop Astley meezong in het koortje: Beatles-cover 'Let It Be' in de uitvoering van de gelegenheidsformatie Ferry Aid (met onder meer Paul McCartney, Boy George en Kate Bush) en 'Can You Feel The Love Tonight' van Elton John (met ook Gary Barlow van Take That en Kiki Dee in het koortje). Beide singles waren top 10-hits in Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie