Programma

Frits Barend over Johan Cruyff Stadion

  1. Nieuwschevron right
  2. Frits Barend over Johan Cruyff Stadion

Sportjournalist Frits Barend betwijfelt dat de Amsterdam ArenA wordt omgedoopt tot het Johan Cruyff Stadion. Dat zegt hij in Gijs 2.0.

Bijzondere aankondiging

Op de dag dat de oud-voetballer zijn zeventigste verjaardag zou vieren, vindt een bijzondere aankondiging plaats. Veel voetbalfans denken dat dan bekendgemaakt wordt dat de Amsterdam ArenA dan vernoemd wordt naar Johan Cruyff. Frits Barend wuift dat gerucht van de hand en denkt dat de aankondiging het benoemen van een nieuwe ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation betreft. "Maar dit was wel het perfecte moment geweest", erkent Barend. "Als het vandaag niet gebeurt, dan gebeurt het nooit."

Stiekem wel leuk

Volgens Frits Barend had de Amsterdam ArenA al veel eerder omgedoopt moeten worden tot het Johan Cruyff Stadion. "Als ze echt kloten hadden gehad, dan hadden ze dat al op zijn sterfdag gedaan", zo zegt hij tegen Gijs Staverman. Barend, die Cruyff goed kende, weet dat de nummer 14 het stiekem wel mooi had gevonden als het voetbaldstadion in de Bijlmer naar hem vernoemd was. "Maar hij dacht ook: een grote popartiest gaat toch niet optreden in een stadion dat naar mij vernoemd is?"

Frits Barend: "als het vandaag niet gebeurt, zal het nooit gebeuren!"

Ster advertentie
Ster advertentie