Programma

Voorproefje De Wild In De Middag

  1. Nieuwschevron right
  2. Voorproefje De Wild In De Middag

Ruud de Wild is te gast bij Gijs 2.0 om te vertellen over zijn nieuwe middagshow. Gijs Staverman is heel benieuwd wat Ruud gaat doen.

Geen interviews, maar gesprekken

Wat gaat Ruud de Wild nu precies doen in de middag van NPO Radio 2, vraagt Gijs Staverman zich af. "Wat je van mij gewend was," vertelt Ruud, verwijzend naar zijn voorgaande middagshows. "Het programma begon om 16.00 uur en om 18.00 uur wist je nog niks. Daar gaan we nu een kleine draai aan geven. Geen bulderlach, het moet je iets meegeven. Het moet leuk zijn, vooral leuk zijn: geen highbrow, geen interviews, maar gesprekken, dat is eigenlijk waar ik naartoe wil."

Dáár wil ik zitten

Na Ruuds vertrek bij 538 is hij gaan reizen met z'n kinderen, vriendin en alleen. "Op een gegeven moment kom je er dan achter van: nou, ik mis het wel. Het kwam eigenlijk doordat ik bij No Limits Network zat voor de KRO-NCRV, dat is een platform voor mensen met een beperking. Die heb ik elf maanden kunnen en mogen begeleiden. Op een gegeven moment hadden wij een werkbezoek met die groep bij NPO Radio 2." Op dat moment wist Ruud het. "Zo'n mooie studio had ik nog nooit gezien. Toen dacht ik: dáár wil ik zitten."

Slimme radio voor iedereen

Dan nog een héél leuk voorproefje, want Gijs laat aan Ruud twee jingles van zijn nieuwe programma horen. "Dit moet je in een andere context horen", begint Ruud. "Het is een levend programma, geen drukke kermis. Ik denk dat het lekker moet wegluisteren. Ik heb anderhalf jaar in de auto kunnen zitten. Uit de grond vanuit mijn hart, het klinkt misschien een beetje gekkig, ik heb echt geluisterd, zonder te proberen te oordelen, ik mis gewoon mijn eigen middagshow. Ik wil gewoon slimme radiomaken voor iedereen."

Vanaf 2 januari hoor je De Wild In De Middag elke werkdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.
Van 25 december tot en met 31 december op hetzelfde tijdstip de Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie