Programma

Olav Mol wint Theo Koomen Award 2016

  1. Nieuwschevron right
  2. Olav Mol wint Theo Koomen Award 2016

Sportverslaggever Olav Mol heeft de Theo Koomen Award 2016 in ontvangst mogen nemen. Bert Kranenberg was in Spanje om die prijs persoonlijk aan Olav uit te reiken.

Grand Prix-zege

Olav Mol krijgt de onderscheiding voor zijn commentaar tijden de Grand Prix-zege van Max Verstappen in Barcelona. "Hij heeft net als zijn voorgangers dat enthousiasme en dat originele dat een verslaggever nodig heeft. Hij heeft ook nog vakkennis, hij weet waar het over gaat en zit al heel lang in het vak", zegt juryvoorzitter Evert ten Napel. "Dit jaar had hij het geluk van een vaderlandse trots, Max Verstappen, de winnaar van de Grote Prijs van Spanje. Olav ging helemaal uit zijn dak, zoals dat hoort. Felicidades!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere nominaties

Andere nominaties waren dit jaar voornamelijk commentatoren van de Olympische Spelen. Sebastiaan Timmerman, Jeroen Grueter & Maarten van der Weijden, Joris van den Berg & Maarten Ducrot en Andy Houtkamp waren allen genomineerd. Grand Café Kranenbarg riep de prijs, die is vernoemd naar een van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers, in 2012 in het leven. De award ging toen naar Hans van Zetten voor zijn commentaar bij Epke Zonderland.

Eerdere winnaars

Andy Houtkamp won de award in 2013 voor zijn verslag van de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en FC Barcelona, in 2014 kreeg Jack van Gelder de prijs voor zijn commentaar tijdens de beslissende 2-1 van Klaas-Jan Huntelaar in de WK-wedstrijd tegen Mexico en in 2015 won Gio Lippens de Theo Koomen Award voor zijn commentaar bij de grote valpartij in de Tour de France.

Ster advertentie
Ster advertentie