Programma

Een gelukkige relatie vergt goede planning

  1. Nieuwschevron right
  2. Een gelukkige relatie vergt goede planning

Heb je zo veel te doen dat je amper nog quality time hebt met je partner? Volg dan dit goede advies van Goedele Liekens op!

Donderdag seksdag

We hebben het maar druk, druk, druk met z'n allen. Een baan, een hobby, sporten, kids, je Facebook-status bijwerken, stofzuigen, boodschappen doen, kattenfilmpjes op YouTube bekijken en ga zo maar door. De Vlaamse minister van Welzijn, Jo Vandeurzen, vindt dat Belgen een vast moment in de week moeten vrijmaken voor hun wederhelft en de donderdag lijkt hem het meest geschikt. Laat het maar aan de socialmediagebruikers over om dat te interpreteren als 'Donderdag Seksdag'.

Exclusieve aandacht

Het is makkelijk om daar lacherig over te doen, maar veel relatietherapeuten vinden dat best een goed idee. Zo ook seksuologe Goedele Liekens, die haar landgenoot Vandeurzen steunt in zijn voorstel. "Het blijkt heel duidelijk uit cijfers dat koppels die één keer per week exclusieve aandacht voor elkaar hebben veel langer gelukkig samen kunnen zijn", zegt ze in Roodshow Late Night. En nee, 'exclusieve aandacht' hoeft geen seks te zijn, als je maar iets leuks doet met zijn tweetjes.

Spontaan is niet beter

Volgens Goedele is er helemaal niks mis mee om romantische activiteiten met onze partner in de agenda te zetten, want 'belangrijke zaken plan je'. "Het heeft een beetje een negatief stigma", weet ze uit haar werk met koppels. "Het moet allemaal maar spontaan, maar alsof spontaan dan beter is. Ik maak altijd de vergelijking met seks: spontane seks is niet beter dan geplande seks. In tegendeel, schrijf het in de agenda en je kunt je er de hele dag op voorhand al op verheugen. Dus wat een uitgerekt voorspel heb je dan wel niet?"

Roodshow Late Night
DJ: Jan-Willem Roodbeen
Maandag t/m donderdag 22.00 - 24.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie