Programma

Held Vincent redt twee kindjes uit brandende auto

  1. Nieuwschevron right
  2. Held Vincent redt twee kindjes uit brandende auto

Gerard Ekdom heeft een échte held aan de lijn! Hij belt met Vincent Bakker, die twee kinderen uit een brandende auto redde.

Wat zou jij doen als je een auto op de vluchtstrook ziet staan waar roompluimen uit opstijgen? Vincent Bakker is op weg naar het installatiebedrijf waar hij werkt, maar aarzelt geen moment wanneer hij een mevrouw uit een brandende auto ziet lopen. Wanneer de vrouw het zelf in de gaten krijgt dat haar voertuig in de fik staat, raakt ze in paniek, want haar twee kinderen zitten nog in de auto. Het probleem is dat ze haar auto niet meer in kan, omdat de deuren automatisch vergrendeld zijn.

Vincent blijft er koel onder en slaat de zijruit eruit met zijn blote handen. "Ik heb de baby er met Maxi-Cosi en al uitgetrokken", vertelt hij in Ekdom In De Ochtend. Daarna rent hij naar zijn busje om gereedschap te pakken, zodat hij ook het tweede kind kan bevrijden. De kids komen met de schrik vrij en ook Vincent komt er ongedeerd van af. "Ik had helemaal niks, ik ben daarna gewoon doorgegaan met mijn werk", zegt hij nuchter. Een flesje drank om hem te bedanken is niet nodig. "Ik drink helemaal niet!", lacht hij. Wat een held!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie