Programma

Het verhaal achter 'A Good Heart'

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'A Good Heart'

Feargal Sharky had in 1985 en 1986 twee grote hits met 'A Good Heart' en het nummer 'You Little Thief'. In de muziekles van Robbie S. tijdens Bureau Kijk In De Vegte vertelt Rob Stenders het verhaal achter deze twee hits en wat ze met elkaar te maken hebben.

Maria McKee

Feargul Sharky had veel vrienden, waaronder Maria McKee, onder meer bekend van haar in Nederland enige nummer één hit 'Show Me Heaven'. McKee had een relatie met de pianist van Tom Petty and the Heartbreakers, Benmont Tench. Helaas voor Maria liep die relatie uiteindelijk op de klippen en schreef ze op haar negentiende het nummer 'A Good Heart' over haar relatie met Tench. Het nummer werd uiteindelijk gezongen door Feargal Sharky die er een dikke hit mee wist te scoren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

So tell me how does it feel, to make a grown man wanna die

Benmont Tench

'You Little Thief'

Dat Tench door had dat het nummer 'A Good Heart' over hem ging, was niet erg moeilijk te bevatten aangezien ze beiden bevriend waren met Feargal Sharky. Benmont klom hierom zelf in de pen en schreef een antwoord op 'A Good Heart' en dat werd het nummer 'You Little Thief'. Waar McKee met haar songtekst nog vrij mild over leek te komen, nam Tench zich echter geen blad voor de mond: "So tell me how does it feel, to make a grown man wanna die".

Geen ruzie

Het laatste wat Feargal wilde was ruzie, omdat hij met beiden goed bevriend was. Om deze reden besloot hij dus om ook het antwoord van Tench in te zingen en ook dat leverde hem opnieuw een grote hit op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En welke hit vind jij beter? Degene geschreven door Maria McKee of die van Benmont Tench? Laat even een reactie achter.

Bureau Kijk In De Vegte
Iedere zondag van 12.00 - 14.00 uur
DJ: Jeroen Kijk In De Vegte

Ster advertentie
Ster advertentie