Programma

6 Klontjes suiker!

  1. Nieuwschevron right
  2. 6 Klontjes suiker!

Dat een gemiddeld glas cola zo'n vijf klontjes suiker bevat, dat wisten we al. Maar dat pakjes drinkyoghurt nog meer suiker bevatten, dat wisten we nog niet. Gerard belde in Ekom In De Ochtend met Phaedra Werkhoven van Mama Magazine.

Vooral drinkyoghurt

We geven onze kinderen vaak een pakje sap of drinkyoghurt mee naar school. Maar we zijn onszelf er niet zozeer van bewust wat daar nu allemaal in zit. Zo zegt Phaedra Werkhoven van Mama Magazine dat er vooral in yoghurtdrankjes gemiddeld 6 klontjes suiker zitten en dat is meer dan een gemiddeld glas cola.

Gevoelskwestie

Het is vooral een gevoelskwestie zoals Phaedra het omschrijft: "je hebt het gevoel dat je iets gezonds koopt, als je een pakje yoghurtdrank koopt." Nu loopt niet iedereen zoals Phaedra door de supermarkt als een rechercheur om alle ingrediënten te checken die je koopt. "We moeten niet vertrutten natuurlijk," aldus Gerard Ekdom. Dit onderzoek richtte zich natuurlijk op drinkyoghurt buiten het koelvak, maar, zo zegt Phaedra, "ook in het koelvak zit onwijs veel suiker."

Quote

We moeten niet vertrutten natuurlijk

Gerard Ekdom

"Moeten die pakjes drinken worden aangepakt?"

Een op de zeven Nederlanders zegt wel eens een bepaald product te boycotten. Of dat ook zal werken bij pakjes drinkyoghurt is natuurlijk nog maar de vraag. Wat kunnen we dan wel doen? "Ouders moeten zelf ook beter nadenken over wat ze kopen en meegeven aan hun kinderen." Helemaal verbieden is ook niet de juiste oplossing. "Maak er een vast moment van, bijvoorbeeld in het weekend wel yoghurtdrink bij het ontbijt," aldus Phaedra.

Wat vind jij van deze kwestie? Zou er een keurmerk moeten komen voor de hoeveelheid suiker in je voedsel?

Ekdom In De Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
​DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie