Livemuziek
BNNVARA

Blaudzun neemt Ronald Giphart mee naar NPO Radio 2: 'Noemen hem the shadow'

foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Blaudzun neemt Ronald Giphart mee naar NPO Radio 2: 'Noemen hem the shadow'

Shades en shadows vanochtend op het live podium. Blaudzun liet een indrukwekkende live versie horen van z'n nieuwe single in Jan-Willem Start Op! en vertelde tussen neus en lippen door dat hij binnenkort in de boekenwinkels ligt.

Het wordt een bijzonder jaar voor Blaudzun. Niet alleen komt de release van z'n derde studio album Latter Days steeds dichterbij, ook wordt zijn biografie geschreven. Door niemand minder dan Ronald Giphart, die vanochtend ook mee was naar de NPO Radio 2 studio. "We noemen hem de shadow nu", grapt Johannes. "Ronald nodigde me voor de kerst uit voor een bak koffie en na een half uur zei hij: 'Ik ga jouw biografie schrijven'. En toen dacht ik: wow, die zag ik niet aankomen", vertelt Johannes.

Shades

Blaudzuns nieuwe single Shades is het derde voorproefje dat we krijgen op Latter Days, dat 18 oktober uit zal komen. Het is een optimistisch lied voor de grillige en soms ingewikkelde tijden waarin we soms leven. Shades staat volgens Blaudzun in veel opzichten symbool voor het hele album. De single roept een new wave, 80s-gevoel op. "Het is ook een klein beetje een knipoog", vertelt Blaudzun. "Naar de UNO synthesizer, weet je wel die bass synthesizer die je hoort, dat was toen - en eigenlijk nog steeds - een hele belangrijke synthesizer."

Bekijk hieronder het hele optreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie